HAÏTI

Vliegen voor hoop in hopeloze situaties

HAÏTI

Na aankomst in Centraal-Azië ging het behoorlijk snel mis. De veiligheidssituatie verslechterde dusdanig dat we moesten uitwijken naar een buurland. Het wasnog even spannend in hoeverre we ‘op tijd’ weg zouden kunnen uit het land in Centraal-Azië. Ik ben dankbaar dat we als team bewaard zijn en dat de staf veilig thuis is gekomen. Over de hele wereld hebben mensen voor ons gebeden en dat was erg bemoedigend want het had heel anders af kunnen lopen.


Toen weer terug naar Nederland. Dat was best frustrerend. Bijna twee jaar werkte ik actief naar Centraal-Azië toe en nu was het opeens voorbij. Na de evacuatie is er hard gewerkt om een nieuwe (tijdelijke) plek voor me te vinden. En dat is gelukt!

Eind oktober jl. stapte ik op het vliegtuig naar Haïti. Momenteel ben ik actief aan het meehelpen met de vliegoperatie, maar na een korte training volgende week kan ik zelf ook gaan vliegen. Haïti is een heel arm land en de nood is hoog, ze hebben momenteel grote problemen. Dit komt mede door de recente aardbeving. Er zijn dan ook veel NGO’s actief in het land. Op dit moment is het niet zo stabiel in het land vanwege de moord op de president begin juli. Dit in combinatie met de onveilige wegen zorgt ervoor dat MAF het in Haïti druk heeft. Ik ben blij dat ik de komende zes maanden van betekenis kan zijn voor de mensen daar.

Na de landing komt het hele dorp even kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.