Goudse puzzel voor goed doel overhandigd aan burgemeester 

Vliegen voor hoop in hopeloze situaties

Goudse puzzel voor goed doel overhandigd aan burgemeester 

Op donderdag 3 november nam burgemeester Pieter Verhoeve het eerste exemplaar van een legpuzzel met Gouds tafereel in ontvangst. De opbrengst van de puzzel, die in gelimiteerde oplage beschikbaar is, is bestemd voor de jonge Goudse piloot Bert, die uitgezonden wordt door Mission Aviation Fellowship (MAF).  

Het is de tweede editie van een jaarlijks terugkerende actie die georganiseerd wordt door het team dat de fondsenwerving voor de piloot verzorgt. Op de legpuzzel, die uit 1.000 stukjes bestaat, prijkt de Goudse markt met daarachter de Sint Jan. De puzzel is tot het einde van dit jaar exclusief verkrijgbaar via www.bertvliegt.nl/puzzel voor € 14,00. De puzzel is in gelimiteerde oplage beschikbaar en is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. De foto op de puzzel is gemaakt door de getalenteerde Goudse fotograaf Patrick Meijboom.  

Burgemeester Pieter Verhoeve: “’Het is prachtig als jonge mensen zoals Bert zich met zo’n passie voor humanitaire doelen willen inzetten. Daar kun je alleen maar respect voor hebben!” 

Mensen in nood helpen 
De jonge piloot startte op zijn zeventiende met vlieglessen. Nu, op zijn 29ste, wordt hij voor de tweede keer uitgezonden. Dat hij in Nederland was om de legpuzzel aan de burgemeester te overhandigen, was mooi toeval. Bert: “Ik ben recent teruggekomen uit Haïti. Daar heb ik acht maanden mensen en hulpgoederen gevlogen. Volgende week, op 7 november, vertrek ik naar Centraal-Azië om daar mensen in nood te helpen. De puzzelactie is mede georganiseerd om geld op te halen voor deze uitzending.”  

Volgend jaar weer 
Het is de bedoeling dat er volgend najaar weer een puzzel wordt gemaakt van een mooi stukje Gouda. Het team dat de fondsenwerving voor de piloot verzorgt, ziet dat een legpuzzel maken weer helemaal in is. De eerste puzzel was dan ook een groot succes! Puzzelen is ontspannend en werkt verbindend als je met meerdere mensen aan dezelfde legpuzzel op tafel werkt.

Over MAF 
MAF richt zich op mensen die in afgelegen gebieden leven; met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF deze mensen bereikbaar voor hulp en het Evangelie. Meer dan 2.000 (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke 5 minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen.

Om veiligheidsredenen wordt de achternaam van de MAF piloot Bert niet vrijgegeven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.